«Ανοιχτή» είναι από σήμερα, Μ.Τρίτη, η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca -με τη δυνατότητα, μάλιστα, άμεσου εμβολιασμού εάν κάποιος κλείσει ραντεβού μέχρι και τη Δευτέρα
. – Την Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 με το εμβόλιο της AstraZeneca.
– Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45-49 και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.
– Από τις 5 Μαΐου αυξάνεται κατά πολύ η δυναμικότητα του συστήματος, καθώς θα αναπτυχθούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα προστεθούν και άλλα στη συνέχεια έτσι ώστε να επιτευχουν οι στόχοι του Μαΐου και του Ιουνίου. Πηγή: Cnn
– Επίσης αναμένεται να ξεκινήσουν και κατ’ οίκον εμβολιασμοί για την ηλικιακή ομάδα 80-89, αλλά δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία.
– Το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ξεκινήσει να χορηγείται στη χώρα μας μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα από τις 5 Μαΐου, αφότου EMA και FDA γνωμοδότησαν θετικά για τη χορήγησή του. Σύμφωνα με τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κάθε ενήλικος στη χώρα, εφόσον έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή του ομάδα, θα μπορεί να κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.
